Joshua Brenet bijna weer international: "Een uitstekende speler"

Joshua Brenet
Joshua Brenet Foto: © Orange Pictures

Joshua Brenet stond de laatste tijd niet op een heel positieve manier in de belangstelling. De voetballer werd veroordeeld voor het rijden zonder rijbewijs, waarop FC Twente besloot om zijn contract te beëindigen.

Desondanks lijkt de rentree van de vleugelverdediger niet lang op zich te laten wachten. Brenet mag zich namelijk gaan opmaken voor twee WK-kwalificatiewedstrijden met Curaçao, het land van bondscoach Dick Advocaat. In 2016 debuteerde de voetballer in Oranje, maar door een versoepeling van de FIFA-regels mag Brenet overstappen.

"We weten allemaal wat er gebeurd is, daar ga ik niet meer op in, maar ik heb hem erbij genomen omdat het een uitstekende speler is, die Curaçao heel goed kan gebruiken", vertelt Advocaat aan ESPN. "Daarnaast kan hij in de groep een hele bepalende rol spelen. Het is heel belangrijk dat de sfeer goed is. In de kleedkamer, maar ook op het veld."

De bondscoach gaat echter nog wel in gesprek met Brenet. "We gaan een kop koffie drinken", aldus Advocaat, die uitkijkt naar de kwalificatiewedstrijden. "Tegen redelijke ploegen bleven we redelijk overeind en waren we zelfs beter dan de tegenstander. Ik heb goede moed voor de komende wedstrijden."

Lees meer:
0 reacties