Keane komt terug van oordeel over Weghorst: "Hij is meer dan dat"

Wout Weghorst na zijn eerste goal voor Manchester United
Wout Weghorst na zijn eerste goal voor Manchester United Foto: © Pro Shots

Wout Weghorst kan Manchester United meer brengen dan Roy Keane aanvankelijk dacht. De analist zag Weghorst als een 'handful', oftewel een speler die tegenstanders bezighoudt. Na de goal van Weghorst tegen Nottingham Forest komt hij terug op die woorden.

"United moest iemand binnenhalen na het vertrek van Ronaldo en de blessure van Martial. De trainer maakte duidelijk dat er geen geld voorhanden was, dus ik snap wel dat ze een gok hebben genomen met Weghorst", vertelt Keane bij de BBC.

Tegen Nottingham Forest maakte Weghorst woensdag zijn eerste goal. "Ik denk niet dat hij een doelpuntenmachine wordt, maar als je zulke doelpunten kunt maken, spelers als Marcus Rashford helpt en van waarde bent met je lichaam… Hij is een international, maar hij wordt beoordeeld op een lastig seizoen met Burnley. Geef de jongen een kans! Hij maakte vandaag een mooi doelpunt en ik wens hem het beste", aldus Keane.

Wout Weghorst
VIDEO | Wout Weghorst maakt eerste treffer in shirt Manchester United Lees ook

De oud-speler van Manchester United gaf toe dat hij een oordeel had over Weghorst uit diens tijd bij Burnley. "Ik heb hem toen zien spelen tegen United. Ik dacht toen dat hij a handful was", beaamt Keane. "Maar hij is meer dan dat. Als hij dit seizoen vijf of zes goals maakt, dan is het een goede transfer voor alle partijen. Als trainer heb je meerdere opties nodig. Je kunt niet alleen maar vleugelspelers hebben. Hij is ook belangrijk bij standaardsituaties en deed zijn defensieve werk."

"De trainer kent hem en weet dat hij een sterke persoonlijkheid is in de kleedkamer. Dat heb je nodig in de komende maanden, als je zware wedstrijden speelt en prijzen wilt pakken", blikt Keane alvast vooruit. "Zondag tegen Arsenal had Weghorst het lastig. Hij stond natuurlijk tegenover betere spelers en zijn gebrek aan snelheid kan een probleem vormen als United op de counter speelt. Er is een reden dat hij gehuurd is, hij is geen wereldspeler, maar de trainer kent hem goed. Hij is een Nederlander, dus hij zal zelfvertrouwen hebben. Hij zal blij zijn met deze goal."

Lees meer:
0 reacties