"Kenneth Perez begint me steeds meer op mijn zenuwen te werken"

Kenneth Perez
Kenneth Perez Foto: © Pro Shots

Nico Dijkshoorn is bepaald geen fan van Kenneth Perez. De analist van ESPN is een dominante factor in het analistenlandschap geworden en daar zet de schrijver zijn vraagtekens bij.

"Helaas heb ik Kenneth Perez de laatste jaren zien veranderen in een televisiemannetje. In iemand die iedere uitzending wil laten zien dat hij het vak begrijpt. Steeds vaker worden er bij ESPN niet te harden toneelstukjes opgevoerd. Het bekende lollig professionele gedoe. Grapjes maken met de regie, knipogen naar de cameraman, ons-kent-ons-gedoe met Jan Joost van Gangelen", opent Dijkshoorn in Voetbal International.

Dat irriteert Dijkshoorn mateloos. "Kenneth Perez zijn professionele oude-jongens-krentenbrood-gedoe begint met steeds meer op de zenuwen te werken. Iedere tweede zin van Kenneth Perez begint met: ‘Ja maar’, of: ‘Is dat nou wel zo?’ Heel verfrissend zou je zeggen, in een programma met een lieve elektronische drummer, joelend publiek en een radeloze serieuze vrouw aan tafel. Toch jeukt er iets. Hij vindt het allemaal net iets te fijn, Kenneth."

"Hij zit daar bij ESPN op vijf verschillende plekken tegelijk iets te veel de Aristoteles van de Nederlandse voetbaljournalistiek uit te hangen. Steeds maar weer die verveelde blik, steeds maar weer die vette knipooggesprekjes met Van Gangelen en altijd een zeker dedain naar andere ex-voetballers aan tafel. Alleen Marciano Vink kan Kenneth een beetje aan", weet Dijkshoorn.

Ook het interview van Jasper Cillessen, die sneerde naar hoe de media hem behandelde, werd voor Perez een obsessie. "Hij wilde Cillessen er live van overtuigen dat journalistiek nu eenmaal zo werkte. Kinderachtig vond hij het van Jasper. Alsof hij voor het eerst een strafschop stopte. Perez zei het niet, maar hij dacht het wel: Wat een huilbaby en wat onprofessioneel."

"Ik dacht aan Hugo Borst en aan de reactie van Perez. Ik dacht ook aan de keer dat hij te gast was in het progamma Holland Sport, waar hij de ambitie uitsprak ooit een eigen show te hebben op de televisie. Dat is hem gelukt. Alles bij ESPN draait inmiddels om Perez. De rest kijkt doodsbang toe", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties