Kenneth Perez: "Ik denk niet dat hij nog toekomst heeft bij Ajax"

Kenneth Perez
Kenneth Perez Foto: © Pro Shots

Kenneth Perez zag Ajax donderdagavond met 0-0 gelijkspelen tegen Aston Villa. Trainer John van 't Schip stapte als interim-trainer in bij Ajax, maar de Deense oud-Ajacied verwacht niet dat Van 't Schip ook volgend seizoen voor de groep staat.

"Of hij nog toekomst heeft bij Ajax? Dat denk ik niet. Niet als hoofdtrainer", vertelt Perez in de studio van ESPN. Van 't Schip zou volgend seizoen wel bij Ajax kunnen blijven, maar dan als een soort cultuurbewaker. Perez twijfelt of de huidig hoofdtrainer dat ziet zitten. "Als je hoofdtrainer bent geweest, en daarna een soort adviserende rol krijgt of uithangbord van de club wordt, lijkt dat me niet leuk. Zeker niet als je ambities hebt om hoofdtrainer te zijn."

"Dan wil je er niet een beetje bij hangen, maar dan wil je verantwoordelijkheid hebben en gezag hebben over een elftal. Dan kun je misschien beter kijken of je ergens anders hoofdtrainer kunt worden", gaat de Deen verder. Perez verwacht dat Ajax op zoek is naar een nieuwe trainer. "Ik denk niet dat Van ‘t Schip heeft bewezen dat hij in een korte tijd een structuur kan neerzetten en echt iets teweeg kan brengen."

"Hij heeft dat enigszins gedaan, maar ik vond de wedstrijd tegen AZ echt niet goed, tegen FC Utrecht winnen ze met 2-0... Vanavond (donderdag, red.) zag ik voor het eerst dat er echt muziek in zit. Ik denk niet dat Van ’t Schip voldoende heeft bewezen dat hij met dit matige materiaal echt iets kan bewerkstelligen", aldus Perez.

Lees meer:
0 reacties