KKD-verdediger kijkt ogen uit: "Normaal gesproken zie ik hem op tv"

Van Eijma
Van Eijma Foto: © Pro Shots

Voor TOP Oss-verdediger Roshon van Eijma was de afgelopen interlandperiode een periode om nooit te vergeten. De verdediger mocht het met het nationale elftal van Curaçao opnemen tegen wereldkampioen Argentinië.

Op bezoek bij Argentinië speelde Roshon van Eijma pas zijn vierde interland voor Curaçao. Toch zal deze interland voor altijd in het geheugen van de verdediger gegrift staan. In gesprek met VI blikt hij terug op het duel met de wereldkampioen. "Het was absurd. Vanaf het moment dat we van het hotel naar het stadion reden genoot ik al. Zó veel fans stonden op de straten. Het leek wel een WK-wedstrijd. De wedstrijd was ook vooral bedoeld voor de supporters van Argentinië, om ze een mooie wedstrijd te geven. Dat is wel gelukt denk ik."

De verdediger moest het in de wedstrijd ook opnemen tegen sterspeler Lionel Messi. Spelen tegen Messi bleek toch een groot verschil met spelen tegen de doorsnee KKD-spits: "Onbeschrijfelijk. Normaal gesproken zie ik hem op televisie. Dan zie ik dat hij snel is en bij tegenstanders wegdraait alsof het niets is. Nou, nu kan ik uit eigen ervaring zeggen dat dat zo is, haha. De manier waarop hij positie kiest, wegdraait en koelbloedig blijft als er vier man om hem heen staan, is geweldig. Als hij schiet is het negen van de tien keer een goal. Het zijn de kleine dingetjes die hem speciaal maken."

Toch was van Eijma niet altijd een Messi-fan: "Eerlijk gezegd heb ik meer met Cristiano Ronaldo, maar ik heb altijd veel respect gehad voor Messi. Ik heb sowieso respect voor voetballers met veel kwaliteiten."

Komende vrijdag staat er gewoon weer een Keuken Kampioen Divisie duel op het programma voor van Eijma. Al is het nog de vraag hoe hij er fysiek voor zal staan. "Het is vooral de vraag hoe mijn lichaam reageert op de jetlag. Normaal gesproken kan ik er goed mee omgaan, van Nederland naar Curaçao. Nu zijn we in Argentinië geweest, dus ben ik in drie tijdzones geweest. Ik denk niet dat ik tegen Helmond Sport een volledige wedstrijd ga spelen."

Sevilla - AS Roma

Sevilla of AS Roma wint voor 100 (!) keer je inzet!

Sevilla - AS Roma. De eerste Europese finale deze maand en wij kijken ernaar uit! Welke club pakt een Europese prijs en welke club blijft met lege handen achter?
Als nieuwe speler bij BetCity krijg jij 100 keer je inzet bij een zege van Sevilla of AS Roma! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
do
1/06
FC Utrecht
21:00
Sparta Rotterdam
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
zo
4/06
Sparta Rotterdam
18:00
FC Utrecht
do
8/06
Winner Semi-final 1
20:00
Winner Semi-final 2
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand