KNVB en clubs vrezen door Haags besluit: "Klap in het gezicht"

FC Twente-supporters in het rood
FC Twente-supporters in het rood Foto: © BSR Agency

Clubs, supporters en sportevenementen maken zich grote zorgen over de aangekondigde btw-verhoging van 12 procent op wedstrijdtickets. Dat blijkt uit een artikel van het Algemeen Dagblad.

In het nieuwe hoofdlijnenakkoord staat dat de sportfan, en dus ook voetbalfan, vanaf 2026 te maken krijgt met een btw-tarief van 21 procent. Daardoor zal er dus een stuk meer betaald moeten worden voor een kaartje voor een wedstrijd of een seizoenkaart.

Het AD wijst naar een seizoenkaart bij Feyenoord. De goedkoopste seizoenkaart kost komend seizoen 385 euro. Met de voorgenomen btw-verhoging stijgt de prijs naar 430 euro, nog los van de prijsstijging van zo’n 5 procent die voetbalclubs sowieso jaarlijks doorvoeren.

"Dit raakt de mensen met een kleine portemonnee en die zullen eerder afhaken door de hogere kosten, zeker in tijden van al stijgende kosten. Daarmee wordt de rekening nu neergelegd bij de supporters, clubs en voetballers", reageert een woordvoerder van de KNVB. Volgens de bond krijgt de volkssport hiermee een 'klap in het gezicht'.

Matthijs Keuning, voorzitter van Supporterscollectief Nederland, vraagt zich af of er wel is nagedacht over het effect van de maatregel: "Het mooie van voetbalstadions is juist dat daar nu veel mensen met verschillende achtergronden bij elkaar komen, een afspiegeling van alle lagen van de samenleving. Het gevaar is straks dat een volkssport als voetbal iets voor de elite wordt."

Lees meer:
0 reacties