KNVB komt met extra maatregelen: "Dan wordt de catering gesloten"

Een supporter van FC Twente sleept met een hele lading bier
Een supporter van FC Twente sleept met een hele lading bier

De KNVB heeft extra maatregelen genomen om de ongeregeldheden in en rondom voetbalstadions tegen te gaan. De voetbalbond ziet de laatste weken het aantal incidenten toenemen.

Na overleg met de clubs, Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Supporterscollectief en KNVB is besloten om een aantal maatregelen te nemen om incidenten tegen te gaan. "Bij het aanhoudend op het veld gooien van voorwerpen en/of vloeistoffen, volgen er altijd waarschuwingen van de stadionspeaker", laat de KNVB weten op de officiële website. "Stopt het gooien niet, dan wordt de wedstrijd stilgelegd en de catering bij de betreffende vakken gesloten."

De daders worden daarnaast gestraft. "Personen worden bij het gooien van voorwerpen en/of vloeistoffen, kwetsende spreekkoren, geweld tegen personen en/of goederen en het dragen van gezichtsbedekking altijd bij de KNVB aangemeld voor een landelijk stadionverbod. Een stadionverbod vanaf 12 maanden gaat altijd samen met een geldboete", aldus de voetbalbond.

"Een stadionverbod vanaf 12 maanden gaat altijd samen met een geldboete."

De clubs en de KNVB zetten in op persoonsgerichte aanpak, zodat de goeden niet onder de kwaden lijden. "Mocht een vermindering van incidenten uitblijven, dan komen we in de laatste fase waarbij het verhogen van straffen, weren van (uit)supporters en het nog sneller stilleggen of zelfs staken van wedstrijden tot de mogelijkheden gaan behoren. We willen er alles aan doen om niet in deze fase terecht te komen."

Voor alle supporters die een uitwedstrijd willen bezoeken wordt een uitkaartverplichting ingesteld, die in ieder geval tot aan het einde van dit kalenderjaar geldt.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 3 dec. 2021, 20:00
Eredivisie
FC Groningen -
-
PEC Zwolle -
za 4 dec. 2021, 16:30
Eredivisie
PSV -
-
FC Utrecht -
za 4 dec. 2021, 18:45
Eredivisie
SC Cambuur -
-
Vitesse -
za 4 dec. 2021, 21:00
Eredivisie
Heracles Almelo -
-
SC Heerenveen -
zo 5 dec. 2021, 12:15
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 15 46 36
2 Feyenoord 14 19 32
3 PSV 14 13 31
4 FC Utrecht 14 13 26
5 SC Cambuur 14 -3 24
Bekijk de hele stand