KNVB reageert op heftig statement Pauw: "Het is onacceptabel"

Vera Pauw
Vera Pauw Foto: © Pro Shots

Vera Pauw maakte middels een statement bekend dat ze 35 jaar geleden verkracht is door een functionaris van de KNVB en dat de bond haar niet goed opgevangen heeft toen ze het nieuws vertelde. De voetbalbond reageert nu.

"Bij de KNVB zijn we zeer geschrokken van de ervaringen uit een niet recent verleden waar Vera Pauw ons vorig jaar in een gesprek over heeft verteld", begint de voetbalbond, dat na dat gesprek een onderzoek is gestart. Daarbij is met 22 betrokken gesproken. "Uit dit onafhankelijke onderzoek blijkt dat de KNVB een aantal zaken anders had moeten aanpakken."

"Zo is Vera in het verleden helaas geconfronteerd met een aantal (inschattings)fouten en schadelijke opmerkingen van (oud-)KNVB-medewerkers", aldus de bond, die weet dat het 'onvoldoende alert is geweest op de eerste signalen van Pauw', die Oranje-international was en daarna bondscoach werd van de vrouwenploeg.

"In het rapport staat dat deze signalen waren verhuld, maar dat mag geen excuus zijn als een dergelijk thema op wat voor manier dan ook ter sprake komt. Vanuit de KNVB is hier destijds niet scherp genoeg op gereageerd", is het duidelijke oordeel, waarbij de bond hoopt dat er binnenkort weer gepraat kan worden met de huidige bondscoach van Noord-Ierland.

"Het is onacceptabel dat Vera destijds niet de veilige werkomgeving heeft ervaren waar ze recht op had. In het persoonlijk contact met Vera hebben wij ervaren dat deze situatie helaas zeer veel impact op haar heeft en dat spijt ons. We willen zo snel mogelijk maar wel uitermate zorgvuldig de aanbevelingen uit het rapport intern en met Vera bespreken zodat we acties kunnen uitzetten."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 12 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Excelsior -
-
Vitesse -
za 13 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
PSV -
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
RKC Waalwijk -
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Utrecht -
-
SC Cambuur -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 1 3 3
2 PSV 1 3 3
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
Bekijk de hele stand