KNVB waarschuwt Oranje-supporters: "We proberen altijd te helpen"

Oranje-supporters
Oranje-supporters Foto: © Pro Shots

De KNVB waarschuwt richting het EK voor zwarthandel. De voetbalbond probeert de illegale doorverkoop aan te pakken. 

De KNVB heeft een speciaal team ingezet om zwarthandelaren aan te pakken, klinkt het in de Telegraaf. "Er gaat veel geld in om, criminele organisaties mengen zich. We hebben zelfs weleens met dreigementen te maken", vertelt een anoniem lid. "Als elke besmette kaart wordt geblokkeerd, kunnen er bij een cruciale wedstrijd zoals Nederland-Frankrijk zomaar ineens 1500 gedupeerden staan. Je kunt daardoor een ordeverstoringsprobleem creëren. Dus wij blokkeren maar een deel."

"De ellende staat bij ons aan de servicebalie. Huilende kinderen, die denken dat ze niet naar de wedstrijd kunnen. Ouders in paniek. Totaal onwetend over wat ze hebben gedaan", vervolgt hij. "Een bezoek aan het Nederlands elftal zou een fantastische beleving moeten zijn en dan komen ze niet eens het stadion in. We proberen mensen wel altijd te helpen."

Kaarten doorgeven aan vrienden of familie mag, maar ze aanbieden via verkoopsites is illegaal. Daar staat een boete van 450 euro en een landelijk stadionverbod van achttien maanden op. 

Lees meer:
0 reacties