Koeman: "Als je op iemand geen kritiek moet hebben, ben ik het"

Ronald Koeman tijdens de persconferentie
Ronald Koeman tijdens de persconferentie Foto: © Pro Shots

Ronald Koeman heeft maandag tijdens de persconferentie van zich af gebeten. De bondscoach van het Nederlands elftal was verrast om te horen hoe Kenny Tete reageerde nadat hij niet geselecteerd is. Volgens Tete wordt er 'met zijn balletjes wordt gespeeld'.

Kenny Tete bij Fulham
Tete baalt: "Voelt alsof er met je balletjes wordt gespeeld" Lees ook

"Als Tete op één iemand geen kritiek moet leveren, dan ben ik dat", zegt Koeman. "Ik heb hem in mijn vorig periode, buiten al de blessures die hij toen kreeg, echt wel in beeld gehad. Dat was hij nu ook, omdat hij voor het eerst in lange tijd weer ieder weekend speelt. Maar uiteindelijk valt de keuze op iemand anders."

Koeman is echter niet 'rancuneus' richting de verdediger van Fulham. "Misschien bel ik hem na deze periode om te vragen hoe hij erin staat. Het is graag of niet", aldus Koeman, die ook besloot om Jeremie Frimpong van Bayer Leverkusen niet te selecteren.

"Dat heeft te maken met een ander systeem", legt Koeman uit. "We hebben wedstrijden van hem gezien, dan is hij bijna meer rechtsbuiten dan rechtsback. Mijn rechtsback moet in eerste instantie heel goed kunnen verdedigen. We hebben hem eerder als rechtsback gezien en met name het verdedigen roept dan twijfels op."

Lees meer:
0 reacties