Koeman getipt over Wijnaldum: "Waarom heb je hem dan nog nodig?"

Georginio Wijnaldum
Georginio Wijnaldum Foto: © Pro Shots

Marciano Vink denkt dat Georginio Wijnaldum meegaat naar het Europees kampioenschap, maar zelf had hij een andere keuze gemaakt. De oud-voetballer stelt dat vijf andere internationals ook als nummer tien kunnen spelen bij het Nederlands elftal.

"Je hebt Xavi Simons, Quinten Timber, Tijjani Reijnders en Teun Koopmeiners die allemaal op tien kunnen spelen. En Cody Gakpo heeft op het WK ook laten zien dat hij er fantastisch kan spelen. Waarom heb je dan nog een Wijnaldum nodig? Omdat hij in de kleedkamer heel goed is?", begint Vink bij Voetbalpraat.

"Ik gun het iedereen. Alleen denk ik dat je meer dan voldoende hebt", vervolgt de oud-voetballer, die verwacht dat Ronald Koeman er anders over denkt. "Hij en Koeman hebben ook best wel een goede band. Virgil van Dijk zal er ook een bepaald gevoel bij hebben. Dus ik acht de kans vrij groot dat Wijnaldum meegaat."

Toch zou volgens Vink de vorm van de dag bepalend moeten zijn. Dan is Wijnaldum niet de beste keuze, stelt hij. "Als je vier jongens hebt, die het heel erg goed gedaan hebben bij hun club... Reijnders is verkozen tot beste nieuwkomer in de Serie A, Koopmeiners schiet vanaf die positie de ene na de andere bal binnen, Simons wekt interesse in het buitenland, Timber die komt", besluit de oud-speler.

Lees meer:
0 reacties