Koeman lovend: "Hij is één van de grootste talenten in Nederland"

Ronald Koeman bij de persconferentie
Ronald Koeman bij de persconferentie Foto: © BSR Agency

Ronald Koeman heeft alle vertrouwen in Xavi Simons. De aanvaller was dit seizoen bij RB Leipzig één van de smaakmakers in de Bundesliga, maar in het Nederlands elftal heeft hij zijn stempel nog niet kunnen drukken. Desondanks blijft de bondscoach dus positief.

"Hij is één van de grootste talenten die we op dit moment hebben in Nederland", wordt Koeman geciteerd door Voetbal International. "Hij heeft op vroege leeftijd al in veel wedstrijden als basisspeler gespeeld. Hij maakt een ontwikkeling door en bij een jonge speler gaat dat altijd met ups en downs, zeker bij een nationaal team."

"Maar we hebben we alle vertrouwen in dat hij een heel goed EK gaat spelen", vervolgt de bondscoach, die Simons de laatste tijd veelal als rechtsbuiten opstelt. Dat terwijl hij bij zijn club een vrije rol aan de linkerkant van het veld heeft. "We zijn superblij met zo'n speler in de selectie. Buiten dat hij nu al veel speelt, is hij iemand voor de toekomst van het nationale team."

Virgil van Dijk, die naast Koeman zat op de persconferentie, sluit zich bij die woorden aan. "Hij kan nog zo veel meer geven dan hij nu doet. Hij kan nog veel beter. Hij heeft de juiste mentaliteit, dus ik maak me er geen zorgen over dat dat niet zal gebeuren. Dit wordt een groot toernooi voor hem en ik heb veel vertrouwen in hem."

Lees meer:
0 reacties