Koeman over 'zenuwachtige' debutant: "Heeft met spanningen te maken"

Ronald Koeman in Parijs
Ronald Koeman in Parijs Foto: © Pro Shots

Ronald Koeman schakelde na het afhaken van Frenkie de Jong bij Oranje door en riep PSV'er Joey Veerman voor het eerst op bij de definitieve selectie. De middenvelder werd bekeken door de bondscoach, die meteen iets opviel bij Veerman.

"Joey Veerman trainde een keer mee en toen had hij wel twee balverliesmomenten", reageert Koeman op de persconferentie van Oranje op de vraag of het Oranje-shirt zwaarder weegt voor debutanten. "Dat is niet zijn mindere kwaliteit. Hij is juist een goede voetballer aan de bal. Dan verspeelt hij die ballen en dat heeft denk ik met een stukje spanning te maken. Het is gewoon waar dat het Nederlands elftal shirt altijd anders is dan je shirt van je club. Dat geldt voor iedereen die zijn debuut maakt en pas bij het Nederlands elftal is."

Veerman was één van de spelers die met ziekte moest afhaken bij Oranje. Nederland ging vrijdagavond met 4-0 ten onder tegen Frankrijk en keek na ruim 20 minuten al tegen een 3-0 achterstand aan, waarna Koeman ingreep en Kenneth Taylor wisselde. "Het is voor een speler altijd een harde leerschool. De wissel was niet omdat hij de slechtste van het veld was. Dan had je meer kunnen wisselen. Volgens mij ben ik trainer om dingen te veranderen als het niet goed gaat. Dat was de reden om Wout te brengen en Xaxi Simons of Memnphis op 'tien' te zetten."

Tegen Gibraltar moet de zeperd weggespoeld worden. "Ik vind dat we van minuut één tot minuut 97 alles moeten doen om zoveel mogelijk doelpunten te maken. En geen genoegen nemen met een aantal. Wanneer je de kans krijgt, moeten we doorgaan. Dat is een extra boodschap die ik meegeef", aldus Koeman.

Sevilla - AS Roma

Sevilla of AS Roma wint voor 100 (!) keer je inzet!

Sevilla - AS Roma. De eerste Europese finale deze maand en wij kijken ernaar uit! Welke club pakt een Europese prijs en welke club blijft met lege handen achter?
Als nieuwe speler bij BetCity krijg jij 100 keer je inzet bij een zege van Sevilla of AS Roma! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
do
1/06
FC Utrecht
21:00
Sparta Rotterdam
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
zo
4/06
Sparta Rotterdam
18:00
FC Utrecht
do
8/06
Winner Semi-final 1
20:00
Winner Semi-final 2
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand