Koeman wijst naar verdediger: "Zijn aanzien is enorm gestegen"

Ronald Koeman tijdens de persconferentie
Ronald Koeman tijdens de persconferentie Foto: © Pro Shots

Het Nederlands elftal speelt over ongeveer twee weken de eindronde van de Nations League. Kort daarvoor staat de Champions League-finale op het programma, waarin Nathan Aké en Denzel Dumfries tegenover elkaar staan.

"Voor de Final Four in 2019 hadden we twee winnaars: Van Dijk en Wijnaldum met Liverpool. Voor zowel Denzel als Nathan zou ik het geweldig vinden als ze de Champions League zouden winnen en dat ze speeltijd krijgen. Voor Denzel voorzie ik geen problemen, maar Nathan is nog herstellende van een blessure", aldus de bondscoach in De Telegraaf.

"In mijn eerste periode als bondscoach speelde Nathan trouwens nauwelijks", vervolgt Koeman. "Onder Pep heeft Aké zich ontwikkeld tot een Europese topspeler. Zijn aanzien, ook in de selectie, is enorm gestegen. Hij speelt slim, staat positioneel goed, maakt een geweldige groei door aan de bal en pikt af en toe een doelpuntje mee."

Koeman heeft voor de positie van linker centrale verdediger behoorlijk wat keuze met Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Sven Botman. Aké zou daar ook nog kunnen spelen, maar de bondscoach ziet hem liever op een andere positie. "Hij is voor mij linksback, maar kan ook centraal goed uit de voeten."

Lees meer:
0 reacties