Koeman zet boel op scherp: "Zou daar als back zeker wat van zeggen"

Ronald Koeman in Parijs
Ronald Koeman in Parijs Foto: © Pro Shots

Ronald Koeman kan zich na de moeilijke periode voor de zomervakantie weer richten op de EK-kwalificatie. De bondscoach vindt dat het onderling ‘harder’ en ‘directer’ mag in zijn selectie na een slechte interlandreeks, zo gaf hij aan bij de eerste persconferentie.

Op de persconferentie ging Koeman direct in op de 'valse start'. "Als je te maken krijgt met teleurstelling heb je spelers het liefst direct weer bij je. Nu moest het in de zomervakantie via de telefoon. Diverse jongens hebben een belletje gekregen, dat vond ik wel nodig, ja. ,Het is allemaal heel gezellig als je ze ziet binnenkomen. Maar je moet ook hard naar elkaar kunnen zijn", zo stelt de bondscoach. "Als ik rechtsback ben en mijn rechtsbuiten laat drie keer zijn man lopen, dan zou ik daar als back zeker wat van zeggen. Denzel Dumfries is daarin iets te lief geweest richting Donyell Malen. En dat heb ik hem verteld."

Technisch directeur van de KNVB kan zich vinden in de woording over de houding van sommige spelers. "Een treffend voorbeeld. Ik weet niet of dat typisch Nederlands is, maar het is gedrag van een underdog. Het moet bij Oranje in algemene zin van nét niet naar nét wel als de ambitie is om in de komende jaren een prijs te winnen."

Om nu wel succesvol te zijn gaat Koeman waarschijnlijlk wijzigingen doorvoeren in de komende duels. "Wij gaan andere accenten leggen in het druk zetten. Je kijkt welke spelers in vorm zijn, wie happy is door een goede start met de club. Maar je kijkt óók naar ervaring. Griekenland is nog geen cruciale wedstrijd, wel één die er écht om gaat. Wie belast je met die druk? Een jonge speler of iemand die al weet wat je te wachten staat?".

Het Algemeen Dagblad heeft de conclusie al klaar. "Met andere woorden: een middenveld met Mats Wieffer zou kunnen, maar een keuze voor Marten de Roon is nu wellicht logischer", schrijft Maarten Wijffels in het dagblad.

Lees meer:
0 reacties