Koeman zoekt Frenkie-vervanger: "Daar zou ik niet bang voor zijn"

Het Nederlands elftal moet vrijdag zonder Frenkie de Jong aantreden in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Bondscoach Ronald Koeman gaat zijn plannen echter niet aanpassen.

"Natuurlijk is dat een streep door de rekening, want hij is een belangrijke speler voor dit elftal", zei Koeman maandagmiddag tijdens de persconferentie. "In de manier zoals hij speelt, zal het anders worden met de andere speler die op zijn positie gaat spelen. Hij heeft een aantal eigenschappen die niet veel spelers hebben."

🟠 Gaat Mats Wieffer vrijdag zijn debuut maken tegen Frankrijk? 🤔 — ESPN NL (@ESPNnl) March 20, 2023

Koeman wil ook zonder De Jong het 4-3-3-systeem niet wijzigen. "Nee, dat zou gek zijn. Het betekent niet dat er ineens een systeem veranderd gaat worden. Dat zou vreemd zijn in mijn optiek. Een andere speler gaat dat invullen. Dat zal iets anders zijn, maar ik voorzie niet dat dit een probleem is", aldus Koeman, die AZ-middenvelder Jordy Clasie wilde oproepen als vervanger. Doordat hij niet helemaal fit is, schakelde Koeman door naar PSV'er Joey Veerman. De bondscoach sluit niet uit voor een debutant als vervanger van De Jong te kiezen. "Dat zou altijd kunnen. Je doelt waarschijnlijk op Wieffer. Ik heb hem zondag ook zien spelen (in De Klassieker, red.), daar zou ik niet bang voor zijn. Ik heb hem geselecteerd omdat ik denk dat hij op dit niveau goed kan spelen."

Lees meer: