Kökçü: "In het veld dachten we dat de goal was afgekeurd, haha"

Orkun Kökçü
Orkun Kökçü Foto: © Pro Shots

Orkun Kökçü is dit seizoen de smaakmaker van Feyenoord en geniet nog steeds na van al het succes dit seizoen. In gesprek met Voetbal International vertelt hij over het ene na het andere succes van dit geweldig verlopen seizoen.

Het geloof bij de Turks-international kwam in de knappe serie na de winterstop "Opeens waren we Herfstkampioen. Stond wel mooi en leuk, maar we hadden toen pas één keer tegen een topclub gespeeld en verloren, uit bij PSV (4-3). Het zei me dus niet zo veel, geen reden tot euforie, wél voor scherpte. Na de winterstop moest het gebeuren: FC Utrecht-uit, FC Groningen-uit, Ajax-thuis, FC Twente-uit, PSV-thuis en AZ-thuis, allemaal achter elkaar. Dat we in die serie weliswaar niet alles wonnen, maar toch wegliepen bij de concurrentie, versterkte het goede gevoel. Toen we daarna in de Johan Cruijff Arena wonnen en Ajax op grotere achterstand zetten, keken we elkaar aan in de kleedkamer. Het kón!"

Het eindelijk verslaan van Ajax in de ArenA gaf Feyenoord het laatste zetje richting de titel. "Die overwinning in Amsterdam voelde als een bevrijding, Ajax stond daarna op zes punten achterstand. Nu ik er zo aan terugdenk; geweldige wedstrijd. We kwamen 1-0 voor en dan die stilte… In het veld dachten we dat de goal was afgekeurd, haha. Daarna maakte Ajax er een fysieke wedstrijd van en hadden we moeite met ze. Tot we na rust de bal lieten lopen, toen kwamen ze er niet meer aan te pas. Als je dan vlak voor tijd de winnende maakt, geeft dat een onbeschrijflijk gevoel. De laatste keer dat Feyenoord daar won, was ik vier jaar, wist ik niks van voetbal en zat ik op de kleuterschool."

Lees meer:
0 reacties