Konterman verbaasd: "Geen tijgerbalsem meer in de onderbroek?

Bert Konterman
Bert Konterman Foto: © Pro Shots

Bert Konterman wordt door veel Feyenoorders nog herinnerd als de stoere verdediger die wel van een geintje hield. Hij speelde voor FC Zwolle, SC Cambuur, Willem II, Feyenoord, Rangers FC en Vitesse. Eveneens kwam hij twaalf keer uit voor het Nederlands Elftal, waaronder op het EK in 2000.

Konterman haalt graag herinneringen op aan het verleden. Zo ook met ELF, waar hij de huidige voetbalwereld vergelijkt met zijn tijd: "Ik was onlangs te gast bij Feyenoord TV voor een item over de Champions League. Ik vroeg aan die media-jongens of de spelers net zoveel plezier hebben als wij vroeger. Ze zeiden dat ze regelmatig dubbel liggen om beelden op hun telefoon... Ik dacht alleen: "Geen vaseline meer aan de deur? Geen tijgerbalsem meer in iemands onderbroek? Het is een andere generatie, en dat wordt allemaal niet meer gedaan."

De oud-international vertelt nog een opmerkelijk verhaal. "Vorig jaar was ik helemaal klaar met de voetbalwereld. Dat had te maken met corona en daarbovenop kwam de omgang tussen mensen binnen het voetbalbedrijf Nederland. Ik moest er een jaar tussenuit. Ik begon een opleiding tot timmerman, maar daarmee ben ik weer gestopt. Het was nooit mijn bedoeling om mijn geld ermee te gaan verdienen. Ik vind het gewoon leuk om te klussen", vertelt Konterman.

Toch ging de blik weer op de voetbalwereld. "In november 2023 begon de voetbalwereld weer te kriebelen. De groep die de laatste stap naar de profs moet zetten, fascineert me mateloos. Ik heb bij verschillende clubs aangegeven dat ik bijvoorbeeld verhuurde spelers wil begeleiden. Ik ben een eigen bedrijf gestart en ben clubs gaan aanschrijven. Ik lever al informatie aan een club uit de Premier League. Clubs willen tegenwoordig alles weten", besluit de 53-jarige oud Feyenoorder.

Lees meer:
0 reacties