Kraay jr. lovend: "De hand van de boze trainer was volledig zichtbaar"

Hans Kraay junior namens ESPN
Hans Kraay junior namens ESPN Foto: © Orange Pictures

Excelsior won afgelopen weekend het belangrijke degradatieduel van FC Volendam. In eigen stadion wonnen de Kralingers met maar liefst 4-0 van Volendam. Analist Hans Kraay junior heeft lovende woorden voor de spelers, maar is vooral onder de indruk van trainer Marinus Dijkhuizen.

"Hij is een week lang volledig uit zijn plaat gegaan, in de aanloop naar de wedstrijd tegen FC Volendam", begint Kraay bij ESPN. "Hij heeft als een slavendrijver zijn spelers achterna gezeten. Voor het eerst in jaren sliep hij niet meer. Van de laatste 22 wedstrijden wonnen ze er maar eentje, dan ligt zelfs Dijkhuizen wakker. En niet geheel onterecht, want wie zijn ploeg vorige week uit bij PEC heeft zien spelen, die gaf er nog geen halve gevulde koek meer voor, dat Excelsior kanshebber was om de nacompetitie te ontlopen."

Kraay vervolgt: "Dijkhuizen heeft zijn ploeg beelden laten zien waar de honden geen brood van lusten, zo slap. Hij heeft gezegd dat hij geen trainer is geworden om naar een slapjanussenploeg te kijken. Ik heb zelden een ploeg in een week tijd zo’n metamorfose zien ondergaan als Excelsior afgelopen week."

De oud-voetballer gaat verder: "Vanaf de aftrap klapten ze er zo ongelooflijk vol op, wonnen elk duel, beten de tegenstanders een stuk uit hun nek én speelden ook nog eens verschrikkelijk goed voetbal. Je bent dan snel geneigd te denken dat de tegenstander slecht speelde, maar dit was puur de verdienste van Excelsior, heerlijk om te zien.

De analist zag ook dat de belangrijke spelers weer hun gewenste niveau haalden. "De lang gemiste spits Troy Parrott was geweldig, Kenzo Goudmijn was geweldig en Lance Duijvestijn leek eindelijk weer op Lance Duijvestijn, omdat hij niet in de spits speelde, maar één plekje terug. Kortom: de hand van de boze trainer was volledig zichtbaar", aldus Kraay junior.

Lees meer:
0 reacties