Kraay jr. oordeelt: "Gênant, pijnlijk. Hij was verschrikkelijk"

Hans Kraay junior namens ESPN
Hans Kraay junior namens ESPN Foto: © Pro Shots

Hans Kraay junior is kritisch na de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Ierland en Nederland, die door Oranje met 1-2 werd gewonnen. De analist van ESPN was totaal niet te spreken over het optreden van doelman Mark Flekken.

"Ik vond Flekken verschrikkelijk", zei Kraay jr. Al vroeg in de wedstrijd ontstond er onrust toen Flekken in de tweede minuut een pass gaf aan Frenkie de Jong. De pass van Flekken veroorzaakte een hoekschop en later een strafschop, waardoor het Nederlands elftal al in de derde minuut op achterstand kwam. "Ik vond het pijnlijk", zegt Kraay jr. "Ik vond het bijna gênant hoe risicovol Flekken opbouwt." Ook de rest van de wedstrijd maakte Flekken een onzekere indruk.

Eerder noemde Louis van Gaal, de bondscoach voor Koeman, Flekken 'goed met de voeten'. Kraay jr. denkt daar na zondagavond anders over. Zo zegt hij: "Mark Flekken is een goed meevoetballende keeper, zeggen ze allemaal, maar een goed meevoetballende keeper heeft de plicht om deze bal op Frenkie nooit in te spelen. Het is iemand die in zijn nek gebeten wordt. Ook al is het Frenkie. Dit is echt ongelooflijk. Wat denkt Flekken nou dat Frenkie hiermee kan? Frenkie kun je veel eerder inspelen dan iemand anders, maar ook Frenkie kan helemaal niks met die bal. Hij wil voetballen, maar Flekken is honderd procent fout hier. Flekken heeft de bal, dus hij is hier de baas."

Zelfs als de instructie was om de opbouw te zoeken, plaatst Kraay jr. de schuld nog steeds bij Flekken. "Dan wordt Frenkie maar een keer boos dat je een keer lang speelt. Dan zeg je: 'Ik vond het onverantwoord. Dat is mijn verantwoordelijkheid. Volgende keer krijg je hem.' Ierland zette de eerste vijftien minuten vol druk. Een-op-een. Dan zou ik bij een achterbal gewoon even zeggen: 'Ga naar die middenlijn. Dan trap ik hem even twee keer lang uit. Dan gaan we de tweede bal winnen. En daarna weer opbouwen'."

Lees meer:
0 reacties