Kraay jr. trekt conclusies over Oranje: "We zijn weggeblazen"

Hans Kraay jr.
Hans Kraay jr. Foto: © Pro Shots

Hans Kraay jr. is flink geschrokken van het optreden van Oranje in de EK-wedstrijd tegen Oostenrijk. De ploeg van coach Ronald Koeman ging in Berlijn met 3-2 onderuit.

Oostenrijk begon sterk en kwam na zes minuten op voorsprong na een eigen goal van Donyell Malen. "Je weet eigenlijk niet waar je moet beginnen. Maar laten we maar beginnen bij de eerste helft. Daarin zijn we - ‘we’, want als het niet goed gaat moeten we ook ‘we’ zijn - weggeblazen door een frisse moderne ploeg van een moderne trainer", analyseert Kraay jr. na het duel in ESPN Vandaag.

Volgens hem was Sabitzer de echte uitblinker. "Voor de rest allemaal ongelooflijke gedisciplineerde powerhouses. Ze kunnen blijven gaan. Overlaps, mensen die bijsluiten, hoog druk… Dan is het niet zo dat we tegen Real Madrid hebben gespeeld hoor, maar dat hadden ze in de eerste helft allemaal beter voor elkaar dan wij. Al die facetten."

"In de tweede helft begon het er nog een beetje op te lijken en als we de samenvatting zien, dan kunnen we zeker aanvallend gezien in de tweede helft op een aantal goede dingen terugkijken. Maar verdedigend, óók in de tweede helft bij de goals, zag het er héél slecht uit", oordeelt Kraay jr.

Lees meer:
0 reacties