Krabbenbam verklapt salaris Zerrouki: "Financieel onafhankelijk"

Ramiz Zerrouki baalt
Ramiz Zerrouki baalt Foto: © Pro Shots

FC Twente heeft zich de afgelopen weken regelmatig gestoord aan de berichtgeving op de website van Voetbal International en vrijdag doet Feyenoord-clubwatcher Martijn Krabbendam er nog weer een schepje bovenop in de transfersoap rondom middenvelder Ramiz Zerrouki.

De verslaggever zag onder andere dat de sterkhouder van FC Twente zondag in Enschede met Mats Wieffer sprak. "Hij is blij met de doorbraak van zijn voormalige ploeggenoot en ook een beetje jaloers", schrijft Krabbendam op de website van Voetbal International. "Het Feyenoord waartegen hij zojuist heeft gespeeld, maakte een fitte en gretige indruk. Zerrouki heeft nog maar weinig clubs zo’n hoog niveau zien halen", legt hij uit.

"Hij gelooft dat dit Feyenoord kampioen kan worden en ziet voor zichzelf een rol weggelegd. Stel dát Feyenoord nog een keer komt, dan zou hij volgend seizoen wellicht Champions League kunnen spelen. Daarbij tellen de financiële voorwaarden ook. Zerrouki verdient bij FC Twente om en nabij de drie ton", verklapt Krabbendam. "Dat zal in Rotterdam verdriedubbeld worden en vermenigvuldigd met een contract van vier of vijf jaar, heeft hij de kans zich financieel onafhankelijk te spelen. Voor een jongen die is opgegroeid met weinig, telt dat mee", beseft hij.

"Hij zou zijn familie kunnen helpen", constateert Krabbendam. "Feyenoord is van plan zich te melden en wil acht miljoen euro bieden. Gegarandeerd. Vast. Dus: exclusief bonussen en doorverkooppercentage. Probleem voor Feyenoord is dat Twente denkt dat er meer te halen valt. De club schermt met clubs in Frankrijk die wel meer dan tien miljoen zouden willen betalen voor Zerrouki. Wat Feyenoord al vreesde, gebeurt: Jan Streuer is weer eens not impressed. In De Kuip weten ze het ook niet meer; hoeveel geld wil Twente dan hebben?"

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
AZ
16:30
SC Heerenveen
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
za
1/04
NEC
20:00
PSV
za
1/04
SC Cambuur
20:00
FC Emmen
za
1/04
RKC Waalwijk
21:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand