Kramer haalt uit naar supporters: "Hoe haal je dat in je hoofd?"

Michiel Kramer
Michiel Kramer Foto: © Pro Shots

Michiel Kramer heeft uitgehaald naar voetbalsupporters. Kramer vindt het niet normaal hoeveel haat er is jegens voetballers. Dat vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.


Kramer raakte zelf in opspraak nadat hij op een bijzondere manier juichte in de thuiswedstrijd tegen AZ. Hij maakte destijds een handgebaar bij zijn geslachtsdeel. Later zei hij dat hij het 'openen van een fles champagne' imiteerde.

Nu vertelt de spits van RKC dat hij dat deed omdat hij in die wedstrijd steeds werd uitgescholden met ziektes: “Door volwassenen, waar kinderen naast zitten. Waarom moet ik dan de grotere zijn? Daar spelen de ouders toch veel grotere rol in dan wij als voetballer?" Hij vindt dat de grenzen in de stadions continu overschreden worden en dat de KNVB daar ook wel een grotere rol in mag spelen.

Daarnaast benoemt Kramer hoe hard mensen soms kunnen zijn op sociale media. Dat merkte hij op het moment dat hij Bas Dost beterschap had toegewenst nadat de spits van NEC op het veld in elkaar was gezakt. Iemand antwoordde op het bericht van Kramer met de tekst ‘Jij had 't moeten zijn’. Dat is het ergste wat er is, vertelt de spits van RKC: “Maar je ontkomt er als voetballer simpelweg niet aan.”

Daarnaast zag Kramer eerder ook een filmpje van een Ajax-supporter die tijdens een wedstrijd van de Amsterdammers een berichtje stuurt aan ex-trainer Alfred Schreuder: Die was allang weg, maar kreeg nog even te horen dat het allemaal door hem begonnen was en de huidige crisis ook zijn schuld is. Hoe haal je dat in je hoofd?", besluit hij.


Lees meer:
0 reacties