Kramer: "Ik ben van niveau Feyenoord, dat heb ik zelfs laten zien"

Michiel Kramer speelde tussen 2015 en 2018 voor Feyenoord. De spits was met name in het kampioensjaar belangrijk voor de Rotterdammers met enkele beslissende goals.

Hoe goed is de voetballer Kramer, wordt hem gevraagd bij Fresia & Milan Parkeren de Bus van ESPN. "Dat vind ik moeilijk antwoorden, omdat ik niet zo graag over mezelf praat als 'de voetballer'. Maar, ik ben van niveau Feyenoord. Dat heb ik zelfs laten zien. Dat ik daar niet langer gezeten heb dan ik gedaan heb, ligt puur aan mezelf."

De inmiddels 33-jarige spits kon niet accepteren dat hij niet speelde bij Feyenoord, zo is hij eerlijk. "De enige die ik daar op aan kan spreken is mezelf. Of ik daar nog vaak aan denk? Tuurlijk. Kijk naar Jens (Toornstra, red.), hij heeft acht jaar bij Feyenoord gespeeld. Hij kwam een jaartje eerder dan ik."

"Die kon het wel accepteren als hij een keertje niet speelde en die kwam altijd wel weer terug omdat hij zoiets had van: 'Ik geloof in mijn kwaliteiten'. Jens kwam altijd weer bovendrijven. 'Als ik zijn mentaliteit had gehad op het moment dat ik bij Feyenoord had gezeten, had ik wellicht nu nog steeds bij Feyenoord gespeeld. Of misschien nog wel hoger", denkt Kramer.

Hij kon het naar eigen zeggen niet opbrengen om iedere dag hard te trainen en het maximale eruit te halen. "Ik liep geïrriteerd rond omdat ik niet speelde", aldus de spits, die het gevoel had dat hij niet altijd even eerlijk behandeld werd bij Feyenoord. In zijn tweede seizoen bij de club, werd Nicolai Jørgensen gehaald. "Ik heb ook meerdere keren gevraagd wat mijn situatie was. Ga ik wel of niet spelen?"

"Constant werd er gezegd dat ze er nog niet uit waren. Ik zag tijdens de trainingen en tactische partijtjes dat ik niet ging spelen", aldus Kramer. "Als Feyenoord had gezegd: 'We gaan hem tien wedstrijden de kans geven. Als hij het goed doet, blijft hij staan. Doet hij het niet goed, dan kom jij weer in beeld.'"

"Als ik dat had geweten, had ik er nu nog steeds gezeten. Maar daar kon ik gewoon niet mee omgaan. Uiteindelijk kostte me dat m’n plek bij Feyenoord", besluit de aanvaller, die nu bij RKC Waalwijk speelt.

BetCity

Nederland wint voor 50 (!) keer je inzet

De Eredivisie is terug! En dus komen Feyenoord, PSV en Ajax in actie tegen NEC, Cambuur en Go Ahead Eagles. Voor een overwinning van Feyenoord, PSV of Ajax krijg jij als nieuwe speler bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet! Voor welke club ga jij?

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
PSV -
za 1 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Groningen -
-
AZ -
za 1 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Go Ahead Eagles -
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 2 okt. 2022, 12:15
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Volendam -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 18 18
2 Ajax 7 17 18
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
Bekijk de hele stand