Kritiek op KNVB na zaterdagavond incident: "Wat een grap dit!"

Hidde Jurjus
Hidde Jurjus Foto: © Pro Shots

De rode kaart van FC Groningen-doelman Hidde Jurjus heeft veel ophef veroorzaakt op andere X. Doelman Hidde Jurjus kreeg rood van scheidsrechter Erwin Blank vanwege een overtreding op een 'doorgebroken speler'. De kritiek richt zich vooral op de arbitrage en de KNVB

Jurjus sprintte zaterdagavond ver uit zijn doel tijdens het duel tussen FC Groningen en SC Cambuur (3-0). Hij raakte in eerste instantie de bal en deed zijn best om contact met zijn directe tegenstander te vermijden. Als gevolg van de rode kaart lijkt het erop dat Jurjus de topwedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen Willem II en FC Groningen moet missen.

"Hoe is dit rood? Wat een waanzin", schrijft een voetbalsupporter op X gevolgd door vele andere reacties. "Krankzinnig, dit is nooit een rode kaart", schrijft een ander. "Arbitrale dwaling wederom, niets aan de hand! Seponeren is de enige juiste keuze", aldus de.

Ook de KNVB krijgt ervan langs op sociale media. De voetbalbond wordt verweten in een weekend zonder wedstrijden in de Eredivisie, geen betere arbiters richting de Keuken Kampioen Divisie te sturen in de beslissende fase van het seizoen: "De goede arbiters zitten thuis aan het bier, de derde keus leidt de ontknoping in de KKD. Bizar eigenlijk. Minachting", aldus de kritiek op sociale media.

Lees meer:
0 reacties