Kritiek op 'pokerspel' rond Miedema: "Fierljeppen met oogkleppen op"

Teleurstelling bij Vivianne Miedema
Teleurstelling bij Vivianne Miedema Foto: © BSR Agency

Vivianne Miedema speelde afgelopen vrijdag een helft mee tegen Spanje. De topscorer aller tijden van Oranje werd in de rust gewisseld met het oog op het treffen met Duitsland van komende woensdag. Nu blijkt dat Miedema niet fit genoeg is om woensdag in actie te kunnen komen.

Steven Kooijman omschrijft de situatie als een pokerspel, met één grote verliezer: Miedema. De spits begon vrijdag verrassend in de basis in Sevilla, nadat ze donderdag nog de afsluitende training aan zich voorbij moest laten gaan. "De basisplaats van Miedema riep ook vraagtekens op", schrijft Kooijman in De Telegraaf.

Hij vervolgt: "Had de aanvalster die al weken kampte met opspelende knieklachten, in de voorbereiding op ‘Spanje’ niet gezegd dat ze liep te kwakkelen en dat ze geen risico’s wilde nemen? Ze moest immers ‘nog langer mee’, had ze aan de rand van een trainingsveld in Marbella gezegd. Er was dagelijks koortsachtig overleg met Jonker en de medische staf, over wat nu wel en niet verstandig was."

Uiteindelijk begon Miedema vrijdag in de basis. In de rust besloot bondscoach Andries Jonker de spits te wisselen, met het oog op de wedstrijd van woensdag. Daarin komt Miedema uiteindelijk niet in actie: ze is niet fit en heeft het trainingskamp inmiddels verlaten. "Had de Arsenal-ster niet gewoon Spanje moeten laten lopen om volledig en in alle rust klaargestoomd te worden voor de troostfinale, ongeacht of Duitsland of Frankrijk daarin de tegenstander zou zijn?", vraagt Kooijman zich hardop af.

De journalist is van mening dat Miedema gespaard had moeten worden. "Het pokerspel rond Miedema heeft derhalve veel weg van fierljeppen met oogkleppen op. Want Miedema haalde de overkant van de sloot niet. Wel is ze een andere plas overgestoken, de Noordzee. Om in Londen te herstellen van klachten die ze wellicht had kunnen voorkomen."

Lees meer:
0 reacties