Kuijt kon al eerder weg bij Feyenoord: "Als ik was vertrokken..."

Dirk Kuijt verliet na een succesvolle periode in 2006 de Rotterdammers om te gaan voetballen bij Liverpool. Het had er weinig aan gescheeld of Kuyt had een jaar eerder al de oversteek gemaakt richting Engeland. Landgenoot Martin Jol wilde hem naar Tottenham Hotspur halen, zo vertelt Kuijt in We Are Liverpool Podcast.

“Ze wilden me hebben en boden het bedrag dat Feyenoord wilde hebben. Maar ik voelde me er niet goed bij. Als ik was vertrokken, zou Feyenoord niet genoeg tijd hebben gehad om een vervanger te halen”, legt hij uit. Kuijt hield de boot zelf wat af, zo laat hij doorschemeren. "Ik dacht ook: als ze me echt wilden, hadden ze eerder moeten komen. Ik besloot niet te gaan en dat was een goed besluit, want een jaar later kreeg ik de kans om voor Liverpool te spelen. Daarmee kwam een droom uit."

Het gebeurde allemaal vlak voor het Wereldkampioenschap, waar Dirk Kuijt namens Nederland in actie kwam. "In 2006, vlak voor het WK, werd ik gebeld door Rafa (trainer Rafael Benítez, red.). Hij vroeg of ik voor Liverpool wilde spelen. Ik zei: ‘Als je wilt, fiets ik er meteen heen.’ Hij zei: ‘Nee, richt je gewoon op het WK, daarna halen we je op.’ Het was een van de beste telefoongesprekken die ik ooit heb gevoerd", besluit Kuijt.

Lees meer:
0 reacties