Kwakman over Feyenoorder: "Wachten op moment dat het minder gaat"

Kees Kwakman is onder de indruk van Thomas Beelen, zo laat hij weten in de podcast De Derde Helft. Hoewel Beelen even tijd nodig had, is hij helemaal op zijn plek gekomen bij Feyenoord, zo ziet ook de oud-voetballer van onder meer NAC Breda en FC Volendam.

Kwakman vertelt hoe hij de ontwikkeling van Beelen heeft gevolgd. "Hij was eerst eigenlijk middenvelder, een 6. Hij is daarna door Dick Schreuder en Johan Plat bij PEC Zwolle in een driemansverdediging centraal gezet. En daar heeft hij zich onwijs goed ontwikkeld. Vanwege zijn snelheid hebben ze gezegd: 'Jij moet centrale verdediger worden, het is zo'n wapen wat jij hebt'. Feyenoord heeft hem ook op die manier opgepikt. Ik vind het volkomen logisch dat hij even tijd nodig heeft gehad. Hij heeft wel eens gespeeld, af en toe wat ongelukkig. Nu staat hij er is als het nodig is. Ik vind het een hele interessante speler."

Wel is Kwakman benieuwd hoe Beelen reageert als het even wat minder gaat lopen, terwijl de verwachtingen hoog zijn. "Hij is een speler die niet snel onder de indruk is. Een nuchtere jongen. Het wachten is op het moment dat het minder gaat. Hoe hij daarop reageert. Dan krijgt ie kritiek bij een topclub. Maar volgens mij is dat een jongen met enorm veel potentie, een goede investering", besluit Kwakman.

Lees meer:
0 reacties