Lammers werd de laan uit gestuurd op zijn verjaardag: "Geen trauma"

John Lammers
John Lammers Foto: © Orange Pictures

John Lammers beleefde vorig jaar allesbehalve een prettige verjaardag. Hij werd precies op zijn verjaardag de laan uit gestuurd door Heracles Almelo. Het was een verrassing voor Lammers, maar zeker weten geen positieve.

"Het ging in eerste instantie heel goed, mede door onze spits Jizz Hornkamp. Die raakte geblesseerd en toen moesten we heel laat in de transferperiode nog een spits halen. Dat werd Mohamed Sankoh en die is pas 19 jaar oud. Daar kan je niet je hele systeem aan ophangen", vertelt Lammers vrijdag in het ESPN-programma De Voetbalkantine.

Ondanks de blessures liep het vrij aardig in Almelo: "We stonden veertiende, maar we moesten nog mensen hebben op het middenveld. Daar hadden we ook plannen gemaakt, om in de winterstop spelers voor het middenveld te halen. We zouden ook wat spelers verkopen en Hornkamp zou terugkomen."

Lammers gaat verder: "Wij hadden duidelijke afspraken gemaakt over de transferperiode, dus dan is het gek dat je een week later op non-actief wordt gesteld. Dat vond ik echt een teleurstelling, want ik weet zeker dat we met die wisselingen en de spelers die terug zouden komen in de Eredivisie zouden blijven. Wat daar nu is gelukt, was mij ook gelukt."

Uiteindelijk werd de coach dus ontslagen op zijn verjaardag. Hij had zelfs taart meegenomen. "Dat maakt mij niet zo heel veel uit", zegt Lammers daarover. "Ze mogen me op elke dag ontslagen als ze dat willen doen. Ik heb er geen trauma's aan overgehouden. Ik weet hoe de voetballerij werkt. Ik ben misschien wel teleurgesteld in de voetballerij. Maar ik heb nog heel veel plezier in het beter maken van jonge spelers. Ik haal daar veel voldoening uit. Volgens mij ben ik daar ook goed in."

"Dat blijkt met name uit het feit dat spelers me huilend hebben opgebeld nadat ik ontslagen ben. Dan zeggen ze; 'als ik die ene strafschop had gemaakt, was je misschien gebleven.' Ze voelen zich verantwoordelijk en als ik slechte trainer of een slecht mens was geweest, hadden ze dat niet gedaan", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties