Laporta woest na spookdoelpunt: "Rematch El Clasico aanvragen"

Joan Laporta
Joan Laporta Foto: © Pro Shots

Real Madrid won zondagavond met 3-2 van FC Barcelona en lijkt daar mee af te stevenen op de titel in La Liga. Echter wil Joan Laporta, voorzitter van Barca, er nu voor gaan zorgen dat de wedstrijd mogelijk wordt overgespeeld.

"Zoals jullie weten ben ik nooit voorstander geweest van de VAR, omdat ik geloof dat op de manier waarop het nu wordt toegepast, het de spontaniteit uit het voetbal wegneemt. Ik ben voorstander van een systeem dat gebruikt wordt om fouten te voorkomen", vertelt hij tegenover Mundo Deportivo.

De voorzitter wijst op het moment in de 28e minuut, waarbij het niet duidelijk is of een bal van Yamine Lamal over de doellijn was. "We begrijpen de moeilijkheid van het werk van de scheidsrechter, maar juist om die reden zijn er hulpmiddelen. Tegen Real Madrid was er één moment die essentieel is en die kan leiden tot een verandering in het eindresultaat van de wedstrijd. Ik doel op het spookdoelpunt van Lamine."

"Als er inderdaad een fout is gemaakt bij het beoordelen van het spel, zullen we alle passende maatregelen nemen om dit ongedaan te maken, zonder daarbij de noodzakelijke gerechtelijke stappen uit te sluiten. Als wordt bevestigd dat het een legaal doelpunt was, gaan we verder en sluiten we niet uit dat we om een herhaling van de wedstrijd vragen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties