Lars Unnerstall tussen hoop en vrees: "Het is gewoon een schande"

Lars Unnerstall tegen PSV
Lars Unnerstall tegen PSV Foto: © Pro Shots

Lars Unnerstall is al twee seizoenen de keeper van FC Twente, maar de doelman heeft ook een verleden bij Schalke 04: de club waar de Tukkers een vriendschap mee hebben. Tussen 2008 en 2014 speelde Unnerstall bij de Duitse club.

Tegenwoordig is Schalke 04 weer actief op het tweede niveau in Duitsland. De fans zijn gewend aan Bundesliga-voetbal, maar moeten lijdzaam toekijken hoe de ploeg momenteel op de veertiende plaats staat in de tweede Bundesliga. Het doet Unnerstall pijn om te zien hoe het met zijn oude ploeg gaat.

"Het is gewoon een schande", zo vertelt de doelman in gesprek met BILD. "Nu moet je in de tweede divisielijst naar beneden kijken om Schalke 04 te vinden." Unnerstall vreest niet voor nog een degradatie. "Ik hoop en ben opgewonden dat het horrorscenario niet uitkomt en Schalke naar het derde niveau degradeert. De club moet absoluut terug naar de Bundesliga, daar hoort het thuis."

Binnen Schalke zouden er mogelijk spanningen zijn binnen het team en problemen met de coaches. Unnerstall: "Als dat het geval is, zal Schalke de teamgeest snel weer moeten vinden. Hard werken, bij elkaar blijven, dat is waar de club en de fans voor staan. Ik hoop dat iedereen zichzelf weer bij elkaar kan rapen", aldus Lars Unnerstall.

Lees meer:
0 reacties