Leon ten Voorde: "Dan staat FC Twente nota bene boven Feyenoord"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

Voetbal International bracht vorige week een reconstructie van de afgeketste transfer van Ramiz Zerrouki naar buiten. Presentator Frank Bussink van De Ballen Verstand vond het artikel van Martijn Krabbendam door een 'Feyenoord-bril' geschreven.

"Ik las dat stuk en er zit zo'n gigantisch Feyenoord-sausje overheen", zegt Bussink in de podcast. "Dat was echt niet normaal. FC Twente werd heel klein neergezet en 'ze moeten schulden afbetalen aan de gemeente' en allemaal van de clichés die over FC Twente worden geroepen, werden in dat stuk aangehaald. Ik dacht: dit slaat helemaal nergens op", reageert de journalist uit Overijssel.

"Ik ben wel blij dat jij dat zegt, omdat jij geen FC Twente-supporter bent", reageert FC Twente-watcher Leon ten Voorde. "Want zo heb ik er ook naar gekeken. Ik heb de verslaggever (Krabbendam, red.) hoog zitten, die is heel goed geïnformeerd bij Feyenoord en alle respect daarvoor. Maar dit stuk was wel heel erg gekleurd, heel erg eenzijdig en heel erg door een Feyenoord-bril bekeken. Ik was er wel verbaasd over, ook over het toontje", legt hij uit.

Ten Voorde analyseert het artikel. "Streuer werd er neergezet als 'ome Jan', zoals hij bij Feyenoord wordt genoemd. En 'Streuer moet toch weten, omdat hij in Oekraïne heeft gewerkt, dat het heel belangrijk is om geld te verdienen'. Dat vind ik een vals trekje", vervolgt Ten Voorde kritisch. "Er werd ook gezegd dat er bij Feyenoord verbazing is, omdat FC Twente aan de gemeente moet afbetalen", blikt hij terug.

"FC Twente voldoet keurig aan die afbetalingen en of de transfer van Zerrouki in januari of in de zomer plaatsvindt, heeft daar niets mee te maken", constateert de clubwatcher van Tubantia. "En als je kijkt naar de financiële ranking die de KNVB voor het laatst heeft prijsgegeven, dan staat FC Twente nota bene boven Feyenoord. Laten we zeggen dat ik het met verbazing heb gelezen", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
AZ
16:30
SC Heerenveen
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
za
1/04
NEC
20:00
PSV
za
1/04
SC Cambuur
20:00
FC Emmen
za
1/04
RKC Waalwijk
21:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand