Leonne Stentler over negatieve reacties: "Hoe gek moet je zijn"

Leonne Stentler
Leonne Stentler Foto: © Pro Shots

Leonne Stentler was afgelopen seizoen voor het eerst in de Eredivisie-uitzending op zondagavond te zien, nu horen we haar vanuit Hilversum over het EK. Ze heeft te kampen met negatieve berichten online.

"Toen ik werd gevraagd om vast aan tafel te komen bij de vrijdagse Eredivisie-uitzending heb ik één tel nagedacht. Zo van: als ik over mannenvoetbal ga meepraten, komen er felle reacties. Maar ik wil me daar niet door laten weerhouden. Ik zit er nu zo in: ik weet gewoon dat ik praten over voetbal en het spel analyseren enorm leuk vind, dat het bij me past en dat ik het goed kan", zo vertelt ze aan het Algemeen Dagblad.

Ze vervolgt. "Ik heb mijn socialemedia-accounts een paar jaar geleden al zo ingesteld dat ik niet de reacties van anonieme gebruikers kan zien. Er zijn toch altijd mensen die alles slecht vinden wat ik doe. Maar wat ik wel naar vond en wat me serieus raakte, is dat mensen berichten naar de accounts van mijn vriendin stuurden. Dat je bedenkt om dat te doen, vind ik absurd. Hoe gek moet je zijn om naar iemand lelijke dingen over haar partner te sturen, zodat ze alsnog bij haar terechtkomen? Dat is écht slecht."

"Ik kan ook niet zeggen: ik leg het naast me neer en het doet me niets. Want ik denk dat iedereen door zo’n bericht wel ergens geraakt wordt. Dat we dit anoniem kunnen doen, is echt een breed maatschappelijk probleem. Ik denk dat veel mensen daar last van hebben, ook als je niet met je kop op tv komt. Ik zou nu niet willen opgroeien. Als je vroeger werd gepest, had je in elk geval rust als je thuis kwam. Nu kan het door blijven gaan, in deze online samenleving", zo sluit ze af.

Lees meer:
0 reacties