Lieke Martens blikt terug op vertrek bij Barcelona: "Was pijnlijk"

Lieke Martens in het shirt van FC Barcelona
Lieke Martens in het shirt van FC Barcelona Foto: © Pro Shots

Lieke Martens verruilde FC Barcelona in de zomer van 2022 voor Paris Saint-Germain. Dat ging gepaard met veel geruchten. Zo zou de Nederlandse aanvalster destijds mondeling al haar akkoord hebben gegeven voor een contractverlenging, maar tekende ze uiteindelijk in Parijs.

De manier waarop Martens vertrok uit Barcelona, deed haar pijn, zo vertelt de Limburgse aan Ara. "Ik heb er vijf prachtige jaren doorgebracht. Ik heb de club geholpen en zij hebben mij geholpen om de eerste Champions League in de geschiedenis van de club te winnen, dus ik zal altijd dankbaar zijn. Er is altijd een goede relatie geweest, maar uiteindelijk besloot ik bij PSG te tekenen, omdat ik persoonlijke redenen had", blikt ze terug.

Martens vond het vervelend hoe dat verliep. "Ik gaf alles voor de club en ik kreeg geen afscheid. Het was pijnlijk voor mij, maar je moet verdergaan en nu kijk ik met enorme trots terug op mijn tijd bij FC Barcelona", vertelt de OranjeLeeuwin. Ze had bij de Spaanse topclub kunnen blijven: "Ze boden me een contractverlenging, maar aan het einde van de dag is het voetbal. Er zijn tijden in je leven waarop je moet besluiten wat het beste voor je is."

Voor de vleugelspeelster was dat een transfer naar PSG. "Ik was 29 toen en ik zei: 'Ik heb hier vijf jaar gespeeld, ik heb alles gewonnen. Parijs is vier uur van mijn thuis en PSG is een geweldig team'. Ik was klaar voor een nieuwe uitdaging", aldus Martens, die eerder deze week bekendmaakte na de komende interlands te stoppen als OranjeLeeuwin. Bij PSG staat ze nog een jaar onder contract.

Lees meer:
0 reacties