Lijnders over nieuwe baan: "Het klikte vanaf het eerste moment"

Jürgen Klopp en Pepijn Lijnders
Jürgen Klopp en Pepijn Lijnders Foto: © BSR Agency

Pepijn Lijnders heeft nooit overwogen om in Nederland als hoofdtrainer aan de slag te gaan. De 41-jarige assistent-trainer vertrekt na dit seizoen bij Liverpool en begint een nieuwe uitdaging als hoofdtrainer bij Red Bull Salzburg.

"Ik heb vanaf januari meteen gezegd dat ik in het buitenland wilde blijven werken", stelt Lijnders in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Mijn avontuur in het buitenland is nog niet klaar en mijn vrouw en twee kinderen staan er ook zo in. Ze woonden al in Portugal, Engeland en straks dus Oostenrijk."

Vanaf komend seizoen wordt Lijnders de hoofdtrainer van Red Bull Salzburg. Hij verwacht dat de club goed bij zijn werkwijze zal passen. "Vorig jaar zomer informeerde Salzburg al eens bij mijn zaakwaarnemer", onthult de oefenmeester. "Ze kwamen afgelopen januari terug toen Jürgen (Klopp, red.) en ik ons vertrek bij Liverpool aankondigden."

Volgens Lijnders is er een duidelijke rode draad te zien in zijn carrière. "Het ontwikkelen van spelers en helpen bij het laten doorstromen van talent. Bij PSV was Ibrahim Afellay het eerste talentje dat doorbrak vanuit de jeugd toen ik er werkte en daarna volgden er meer. Bij FC Porto was dat Rúben Neves. Bij Liverpool begon het bij Alexander-Arnold en dit seizoen wonnen we de League Cup met in de finale zeven à acht spelers uit eigen kweek."

Lijnders weet te vertellen dat eigen jeugd ook bij Red Bull Salzburg een belangrijk onderdeel is van de club. "En voor dynamisch, creatief, een duidelijk spelidee, vastbesloten in wat ze willen. Zij zien verandering als een uitdaging", aldus Lijnders. "Bij Liverpool speelt nu Dominik Szoboszlai die bij Salzburg is gevormd, net als eerder Sadio Mané, Nabi Keïta en natuurlijk ook Erling Haaland. Het klikte in de gesprekken vanaf het eerste moment."

Lees meer:
0 reacties