Lovende woorden voor Lang: "Daarvan ben ik wel onder de indruk"

Noa Lang
Noa Lang Foto: © Orange Pictures

In de Atlas Leeuwen-podcast van VoetbalPrimeur heeft Ayoub Boukhari verteld over zijn ervaringen met Noa Lang. Ook vertelt hij over de ontwikkeling die de PSV'er heeft doorgemaakt.

Boukhari laat weten dat hij vaak ging voetballen met zijn broer Nourdin en de stiefzoon van zijn broer, en dat is Noa Lang: “We hebben vaak gevoetbald, ook op pleintjes. Ik heb hem vaak een sleep gegeven", lacht hij. De oud-voetballer van Jong Sparta vindt het niet normaal hoe Lang het momenteel doet bij PSV.

De oud-voetballer vindt het mooi om te zien hoe de stiefzoon van zijn broer zich ontwikkelt: “We hebben vaak gevoetbald vroeger, hij kwam ook weleens naar ons toe. Hij zei wel tegen mij: Jouw techniek is niet normaal, man. Dat was wel grappig, ik gaf hem een keer een sleep, waarna hij vroeg: Waarom moet je dat nou bij mij doen? Dan zei ik: Je moet nog veel leren, jongen, haha. Gelukkig heeft hij dat ook gedaan. Zijn ontwikkeling nu als speler, maar ook als mens, is echt heel mooi om te zien. Daarvan ben ik wel onder de indruk, eerlijk gezegd.” Wel merkte hij vroeger al dat Lang niet goed tegen zijn verlies kan: “Af en toe als ik van hem won op de PlayStation, dan werd hij gewoon helemaal gek. Dat temperament, dat zag je wel aan hem. Daar had hij soms echt moeite mee."

Wel denkt de oud-voetballer dat dat juist iets is wat Noa Lang zo’n goede speler maakt: “Het maakt hem wie hij is en hij is zo, door wat hij heeft meegemaakt vroeger. Maar hoe hij zich daarin nu heeft ontwikkeld, dat is heel goed. Toen hij bij Club Brugge zat, schrok ik wel. In de goede zin, hij maakte echt stappen. Ook buiten het veld. Hij is als mens daarin ook wel echt veranderd en volwassener geworden. Maar ook op het veld is hij verder dan toen hij bij Ajax vertrok. Daar geniet ik ook van. Je voeten laten spreken, het maakt niet uit wat iedereen zegt, je moet het ook op het veld laten zien", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties