Luuk de Jong: "Of het mijn intentie is om bij PSV af te sluiten?"

Luuk de Jong
Luuk de Jong Foto: © Pro Shots

Luuk de Jong is 33 jaar oud, maar bezig aan zijn tweede jeugd bij PSV. De aanvoerder scoort aan de lopende band en was enorm belangrijk in het afgelopen kampioensjaar. Ondanks zijn goede vorm nadert het einde van zijn carrière natuurlijk wel.

"Of het mijn intentie is om mijn carrière bij PSV af te sluiten? Op dit moment wel", vertelt De Jong in Voetbal International. "Ik heb het hier heel erg naar mijn zin en het voetbal past bij mij. Ik krijg wel berichten uit de Achterhoek dat ik net als Siem bij De Graafschap moet afsluiten. Maar met mijn kwaliteiten wil ik zo lang mogelijk op dit niveau spelen."

"Je weet nooit hoe het loopt en hoe dingen veranderen, maar zolang ik me goed voel, wil ik zeker nog doorgaan", gaat de aanvoerder verder. "Andere spelers die gestopt zijn, hebben weleens aangegeven dat als het spel om je heen net iets te snel gaat of je komt als spits niet meer op de plekken voor het doel waar je wél moet zijn, je dan misschien over stoppen moet gaan nadenken."

"Maar zover is het nog niet. Ik heb het gevoel dat ik tijdens wedstrijden nog net zo fit ben als toen ik jong was. Alleen heb ik daarna wat langer nodig om goed te herstellen. Dat is niet zo erg als je wat ouder wordt. Maar ik ben niet iemand die snel makkelijk op een lager niveau ga voetballen. Dat past niet bij de voetballer die ik ben", aldus De Jong.

Lees meer:
0 reacties