Maaskant: "Trainersgilde heeft jarenlang in middelmaat geleefd"

Robert Maaskant gunt het Arne Slot dat hij de stap maakt naar Liverpool. De oefenmeester ziet dat het goed is dat Liverpool dit jaar geen prijzen heeft gewonnen. Maaskant legt in FC Rijnmond uit waarom hij dit zo ziet

Maaskant trekt van leer. "Er valt wel wat te halen voor Liverpool, ze hebben geen prijzen gewonnen. Voor Liverpool is dat blijkbaar onderpresteren, hoewel ik het fantastisch vind wat Klopp daar gedaan heeft. Als ie de Champions League had gewonnen, kampioen was geworden en de beker dan valt er niet zoveel te halen als coach. Ik denk overigens dat Slot daar niet voor was teruggeschrokken en nog steeds de beslissing had genomen om daar naar toe te gaan."

Toch ziet Maaskant ook wel in dat het niet makkelijk wordt. "Maar het klopt, het is een enorme stap en ben ook heel benieuwd. Ik hoop echt dat Arne gaat slagen in die Premier League. Maar niet alleen voor hem, want het is hem ten zeerste gegund. Maar ook voor het hele trainersgilde die zolang in middelmaat hebben geleefd, Europees. Nu krijgen we eindelijk weer een aantal coaches die zich gaan melden aan de absolute top van de wereld", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties