Maguire 'een lachertje': "Hij wordt stelselmatig uitgejouwd"

Harry Maguire tegen Duitsland
Harry Maguire tegen Duitsland Foto: © Pro Shots

Harry Maguire is ondertussen zijn basisplaats bij Manchester United kwijt, maar mocht namens Engeland wel beginnen. Een sterke indruk maakte de verdediger echter niet bepaald. Maguire leed enorm dom balverlies, waarna hij een penalty veroorzaakte en ook aan de tweede treffer van Duitsland ging balverlies van Maguire aan vooraf. Voormalig voetballer Jamie Carragher heeft genoeg van de verdediger gezien.

"Hij is veranderd in een lachertje", schrijft Carragher in zijn column in The Telegraph. "Hij moet kwaad op zichzelf zijn. Hij was op het WK in 2018 en EK in 2021 nog genoemd in het team van het toernooi. Van boegbeeld, een publiekslieveling, is hij gegroeid tot iemand die stelselmatig uitgejouwd wordt. Hij moet in de spiegel kijken en zich afvragen hoe het zo ver heeft kunnen komen. Maguire is geen rotte appel of slechte persoonlijkheid, maar presteert niet. En in dit circus wordt iemand dan aangepakt."

"Zeker als hij ooit meer dan 80 miljoen euro gekost heeft", gaat de oud-verdediger verder. "Wat een moeilijke periode had moeten zijn, duurt nu al meer dan een jaar. Te veel problemen blijven hangen. Hij moet de schuld op zich nemen. Geen voetballer maakt ooit een carrière door zonder af en toe tegenslagen. Maguire lijkt in zijn schulp te zijn gegaan, overweldigd door de sterkste persoonlijkheden om hem heen. Door de giftige kleedkamer van Manchester United."

"Hij had dit seizoen nodig om opnieuw te beginnen. Maar het is te laat. In Manchester komt het niet meer goed. Hij moet daar weg. Ik krijg medelijden met hem. Het probleem van Manchester United is nu het probleem van Engeland. Hij moet vertrekken. De kritiek op hem is terecht en duurt al veertien maanden lang. Bondscoach Gareth Southgate moet gaan beoordelen of hij mentaal wel sterk genoeg is voor het WK. Want dat is iets waar hij mee worstelde. Zijn kansen zijn bijna op. En misschien is het zelfs al te laat voor hem en Southgate", aldus Carragher.

Nederland - Qatar

Nederland wint voor 50x (!) je inzet!

De derde wedstrijd van Oranje op het WK wordt dinsdag gespeeld! Onze mannen nemen het op tegen Qatar. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Qatar! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/01
FC Twente
20:00
FC Emmen
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
7/01
AZ
18:45
Vitesse
za
7/01
Fortuna Sittard
20:00
Go Ahead Eagles
za
7/01
PSV
21:00
Sparta Rotterdam
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand