Manhoef ziet voorbeeld: "Hij ging een aantal keren bijna dood"

Million Manhoef in De Grolsch Veste
Million Manhoef in De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

Million Manhoef is een van de uitblinkers bij Vitesse. De rappe aanvaller maakt een sterke ontwikkeling door en heeft zijn moeder, Eric Thomas (motivatiespeaker) en oud-basketballer Kobe Bryant als zijn voorbeelden. Manhoef spiegelt zich echter ook aan Japanse animatiefilms.

"Ik kijk veel anime, bijvoorbeeld One Piece, Naruto en Dragon Ball Z", verklapt Manhoef in ELF Voetbal Magazine. "Die series draaien om personages die iets willen bereiken, zonder dat het makkelijk gaat. Dat spreekt me aan. Het doet iets met me. Die karakters laten kracht zien. Kracht die ook ik in mezelf naar boven moet halen om dingen te bereiken in de toekomst. Het gaat niet vanzelf. Die boodschap komt vaak naar voren in anime."

Manhoef geeft een paar voorbeelden. "Iedereen wil Goku van Dragon Ball Z zijn", meent de Vitesse-aanvaller. "Hij is Super Saiyan, de allerbeste vechter in de serie. Hij heeft de meeste krachten. Vroeger speelde ik samen met m'n broer de personages na. Dan was hij bijvoorbeeld Broly, een van de sterksten. Ik moest hem dan proberen te verslaan als Gohan, de zoon van Goku, zodat Gohan Super Saiyan kon worden."

Goku in de straten van New York
Goku in de straten van New York Foto: © BSR Agency

"In het echte leven kan ik me beter vergelijken met Vegeta", vervolgt Manhoef. "Vegeta wilde in de serie altijd hetzelfde bereiken als Goku, dus Super Saiyan worden. Hij ging een aantal keren bijna dood en werd helemaal gek dat het niet lukte. In plaats van stoppen, bleef hij trainen, trainer en nog eens trainen om er uiteindelijk toch te komen. Daar kan ik mezelf aan spiegelen. We hebben het nooit makkelijk gehad en ik werkte altijd net iets harder dan de rest om te komen waar ik nu ben. Uiteindelijk is het me wel gelukt, dus nu ben ik ook een soort Super Saiyan, haha."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/12
Fortuna Sittard
20:00
Vitesse
za
2/12
RKC Waalwijk
20:00
Excelsior
za
2/12
Heracles Almelo
21:00
Sparta Rotterdam
zo
3/12
Feyenoord
12:15
PSV
zo
3/12
NEC
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 13 43 39
2 Feyenoord 13 29 32
3 AZ 12 23 29
4 FC Twente 13 11 27
5 Go Ahead Eagles 13 7 22
6 SC Heerenveen 14 -3 19
7 Sparta Rotterdam 13 0 18
Bekijk de hele stand