"Manuel Neuer heeft het eigenlijk een beetje voor de rest verpest"

In de Eredivisie gingen afgelopen weekend meerdere keepers in de fout. In Nederland lijkt een waar keepersprobleem te zijn, maar volgens oud-international Sander Westerveld wordt de lat ook wel hoog gelegd.

"Het geeft aan hoe het keepen vooral in Nederland is veranderd", zegt Westerveld in De Telegraaf. "Keepers moeten maar kunnen meevoetballen, wat vervolgens helemaal fout gaat. Kijk: er zijn maar heel weinig keepers in de wereld die geweldig kunnen meevoetballen, zoals Ter Stegen, Neuer en Alisson. Eigenlijk heeft Neuer het een beetje voor de rest verpest."

Volgens de oud-doelman van Liverpool heeft Neuer voor hoge verwachtingen gezorgd. "Hij was de perfecte keeper, waarop men zei dat álle keepers zoals hij moesten gaan keepen. Maar het is volledig doorgeslagen" aldus Westerveld, die vindt dat keepers vooral ballen moeten tegenhouden.

"Ja, er wordt veel getraind op meevoetballen. Keepers kunnen met links en rechts heel mooi een balletje wegschieten. Maar ik zeg: kijk naar de topkeepers. In mijn tijd had je Buffon, later kwam Casillas en nu bijvoorbeeld ook Courtois. Stuk voor stuk keepers die niet goed zijn in meevoetballen, maar ze staan of stonden wel bij de grootste clubs ter wereld onder de lat", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do 26 mei 2022, 20:00
Eredivisie
Vitesse -
-
AZ -
zo 29 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand