Welkom op onze nieuwe website!

Maradona had relatie met 16-jarig meisje: ''Bracht me aan de drugs''

Spandoek van Diego Maradona
Spandoek van Diego Maradona Foto: © Pro Shots

Argentijnse media hebben videomateriaal uit 2000 in handen waarop Diego Maradona te zien is met de op dat moment zestienjarige Mavys Alvarez. De Cubaanse vrouw zegt dat Maradona haar in die tijd aan de drugs heeft gebracht, haar drie maanden opgesloten heeft in een hotel en haar heeft gedwongen een borst vergrotende operatie te ondergaan.

Alvarez was zestien jaar toen ze op Cuba werd voorgesteld aan Maradona. "Het was de grootste fout van mijn leven", vertelt Álvarez aan het Spaanstalige tv-station América TeVe. "Ik was nog maar een meisje. Ik was puur. Hij was een vreemdeling, hij was rijk en hij schonk aandacht aan mij. Ik kon geen nee zeggen. Het leven met Maradona bestond uit feestjes in disco's. Hij nam me ook vaak mee uit eten."

"Ik had nooit gedacht dat hij me aan de drugs zou brengen", vervolgt Alvarez. "Diego nodigde me uit om drugs te gebruiken toen ik nog geen zeventien jaar oud was. Hij probeerde het bij verschillende gelegenheden, bijvoorbeeld als we samen in de hotelkamer waren. Eerst wilde ik niet, maar hij voelde zich een beetje eenzaam en vond het niet leuk om het alleen te doen. Dus hij drong elke dag erg, heel erg aan."

"Het heeft me heel veel moeite gekost om van de drugs af te komen. Ik heb ook in het ziekenhuis gelegen met uitdrogingsverschijnselen. Ik kon niet eens uit bed komen om naar het toilet te gaan." De relatie tussen Álvarez en Maradona heeft volgens de vrouw ongeveer drie jaar geduurd. "Na al die jaren schaam ik me voor mezelf, maar het was een ervaring uit mijn leven. We kiezen er niet altijd voor wat er met ons gebeurt."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 okt. 2021, 12:15
Eredivisie
FC Twente -
-
NEC -
zo 24 okt. 2021, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
Feyenoord -
zo 24 okt. 2021, 14:30
Eredivisie
Vitesse -
-
Go Ahead Eagles -
zo 24 okt. 2021, 16:45
Eredivisie
Ajax -
-
PSV -
zo 24 okt. 2021, 20:00
Eredivisie
FC Groningen -
-
AZ -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 9 30 22
2 PSV 9 10 21
3 FC Utrecht 9 9 17
4 Willem II 9 2 17
5 Feyenoord 8 11 16
Bekijk de hele stand