Marco van Basten finaal afgemaakt: "Vervelende, geestdodende man"

Oud-speler en trainer van Ajax, Marco van Basten, is bij het EK analist bij de NOS, maar gaf eerder op tv toe zich niet goed te hebben voorbereid. Volgens de heren van Vandaag Inside is het een schande.

"René, heb je je goed voorbereid op deze uitzending? Alles doorgelezen?", vraagt presentator Genee gekscherend. "Ik bereid me altijd goed voor", lacht Van der Gijp. De oud-voetballer laat haalt direct een column in het AD aan, waarin Sjoerd Mossou schreef dat het leuk is dat Van Basten zich niet altijd goed voorbereidt. "Dat is niet leuk. Je bent analist om voorbereid hier te komen en de mensen te informeren over wat je gezien hebt en hoe je er tegenaan kijkt."

Derksen doet er een schepje boven op. "Van Basten is zo'n grote naam, dat eigenlijk alles wat hij doet geniaal en goed blijft. Maar het is een vervelende, geestdodende man wanneer hij zit te praten, want hij heeft nog nooit iets leuks over voetbal gezegd. Het was een grote voetballer, maar als trainer was hij helemaal niets. Als analist ook niet. Hij zit er puur vanwege zijn status, maar dat gaat afbrokkelen. Hij heeft niets te melden!"

Dat Van Basten als analist toegaf zich niet goed voorbereid te hebben, vinden ze nergens op slaan. "Dat kan echt niet!", aldus Van der Gijp. "Je zit er ergens voor, niet voor lul." Volgens Derksen is het geen arrogantie van Van Basten. "Hij voelt zich gewoon niet op zijn gemak. Het is niet zijn ding. Net als trainer zijn, toen voelde hij zich ook niet op zijn gemak."

Lees meer:
0 reacties