Mark van Bommel geschikt voor Ajax? "De juiste omstandigheden"

Mark van Bommel op de persconferentie van Royal Antwerp
Mark van Bommel op de persconferentie van Royal Antwerp Foto: © Pro Shots

Mark van Bommel is natuurlijk een grote naam in de geschiedenis van PSV. De voormalig voetballer was succesvol als speler, al was zijn periode als hoofdtrainer niet de meest gelukkige. Momenteel is hij trainer van Royal Antwerp, maar Nico Dijkshoorn zou hem wel eens aan het roer willen zien bij een andere Nederlandse club.

"Voetballers met een te grote mond worden een kopje kleiner gemaakt", schrijft Dijkshoorn in Het Nieuwsblad. "En een grote mond had Mark. Puur op basis van zijn sportieve actieve carrière zou je kunnen zeggen: hij had alle recht van spreken. Als speler nam hij PSV bij de hand, buffelde hij genadeloos op het middenveld, zette hij de lijnen uit en vocht hij zich in het Nederlands elftal. Waarna hij alleen maar werd uitgelachen en genegeerd."

"Mark had in Nederland het stempel ‘arrogante zak’ op zijn voorhoofd", gaat de columnist verder. "Daar is hij nooit meer van af gekomen. Daarom doet het mij goed om in deze krant te lezen dat hij in Antwerpen nog net niet door de straten wordt getild. Ik gun hem dat zo."

"Mark van Bommel zou zomaar eens de nieuwe trainer van Ajax kunnen worden", vervolgt hij. "Het instapmoment is ideaal. Iedereen in Amsterdam en omstreken haat Mark van Bommel. Hij staat model voor alles waar ze in Amsterdam allergisch voor zijn. Amsterdammers mogen arrogant zijn, maar mensen buiten Amsterdam moeten gewoon even hun provinciale smoel houden.

"Ajax bereikt nu iedere week een nieuw dieptepunt. Er wordt verloren zoals er nog nooit verloren is. Smadelijk is niet eens het goede woord. Ajax heeft een rampzalig slechte selectie. Precies de gedroomde omstandigheden voor Mark. Het wordt zijn grootste kunstwerk tot nu toe. Een club vol met mensen die Mark tot op het bot haten, redden en daarna midden in Amsterdam een haring gaan eten op het drukste plein", aldus Dijkshoorn.

Lees meer:
0 reacties