"Mark van Bommel werd zelfs bedreigd met een kogel door het hoofd"

Mark van Bommel als trainer van Royal Antwerp
Mark van Bommel als trainer van Royal Antwerp Foto: © Orange Pictures

Mark van Bommel maakte in België een vervelend incident mee. Een poging tot carjacking liep echter op niets uit, omdat Van Bommel wist te ontkomen. Dat de voormalig voetballer met de schrik is vrijgekomen, is zelfs nog een geluk bij een ongeluk. Zo blijkt nu.

"In ware commandostijl werd hij verblind met een zaklamp en bedreigd met een vuurwapen", vertelde de advocaat van Van Bommel, John Maes, geciteerd door het Belgische Het Nieuwsblad. Het motief van de overvaller is een bijzondere. Zo blijkt na het uitlezen van de telefoon van Jamaleh Haban M. "Hij probeerde een contract bij Antwerp, de werkgever van mijn cliënt, af te persen. Die gsm bevatte een schat aan informatie."

Het motief kwam uit de applicatie Google Translate, waar M. een Arabische tekst had laten vertalen naar het Engels. De verdachte zou deze tekst aan Van Bommel willen laten horen, terwijl hij hem onder schot hield. "Luister Mark, het leven van je familie hangt hier van af, laat mij een profspeler worden. Ga niet naar de politie, we zullen jou en je familie vermoorden. We weten waar je woont."

"Die tekst laat weinig aan de verbeelding over, er wordt zelfs gedreigd met een 'kogel door het hoofd", gaat Maes verder. We kunnen daar niet lacherig over doen. De impact van deze feiten is niet te onderschatten. Mijn cliënt is wel wat gewend maar dit niet. Hij durft niet meer thuis te slapen en leeft op hotel", aldus de advocaat.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
27/09
PSV
18:45
Go Ahead Eagles
wo
27/09
FC Twente
20:00
Vitesse
wo
27/09
Ajax
21:00
FC Volendam
do
28/09
AZ
20:00
Heracles Almelo
za
30/09
Feyenoord
16:30
Go Ahead Eagles
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 5 16 15
2 AZ 4 10 12
3 FC Twente 4 9 12
4 Feyenoord 5 14 11
5 Go Ahead Eagles 5 3 10
6 Excelsior 6 2 9
7 Fortuna Sittard 6 0 9
Bekijk de hele stand