Matchday: Koeman wijzigt elftal flink voor treffen met Gibraltar

Ronald Koeman heeft zijn basisopstelling op verschillende posities gewijzigd voor het duel dat Oranje maandagavond speelt tegen Gibraltar. De wedstrijd die in De Kuip gespeeld wordt, zal om 20.45 uur in gang worden gezet.

Matthijs de Ligt, Cody Gakpo en Sven Botman zijn, na ziekte weer beschikbaar voor Ronald Koeman. Alleen De Ligt krijgt ook direct een basisplek. Hij staat in het centrum naast Virgil van Dijk. Nathan Aké en Denzel Dumfries zullen als backs gaan spelen. Dumfries was voor de interland tegen Frankrijk nog geschorst. Mats Wieffer maakt op het middenveld zijn debuut voor Oranje. Hij wordt op het middenveld ondersteund door Xavi Simons en Georgina Wijnaldum. De voorhoede wordt gevormd door Memphis Depay, Weghorst en Steven Berghuis. Opstelling Oranje: Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké; Wijnaldum, Memphis, Wieffer; Berghuis, Weghorst, Simons.

𝐓𝐄𝐀𝐌 𝐍𝐄𝐖𝐒! 🦁 Enjoy your debut, Mats Wieffer! 🧡 #NothingLikeOranje #NEDGIB pic.twitter.com/W2FnhdESKu — OnsOranje (@OnsOranje) March 27, 2023

Lees meer: