Mats Wieffer eerlijk over gedrag: "Ik deed eigenlijk maar wat"

Mats Wieffer kwam twee jaar geleden over van stadgenoot Excelsior. Dat zijn ontwikkeling in zo'n stroomversnelling zou komen, dat had niemand durven dromen. Hij werd voor 30 miljoen euro verkocht aan Brighton & Hove Albion FC en blikt op bezoek bij Feyenoord terug op hoe hij zich ontpopte tot een grote meneer.

Vooral aan Arne Slot had Wieffer veel te danken. Hij vertelt wat hij precies meekreeg van de oefenmeester. "Ik denk heel veel veel. Ik denk dat ik die speler ben geworden door hem, maar ook door de assistenten en de staf. Toen ik van Excelsior kwam had ik niet echt een bepaalde manier hoe ik het veld op ging, dat ik echt dingen met een idee deed. Nu denk ik echt over allerlei dingen na. Wanneer je moet komen, wanneer je driehoekjes moet maken, wanneer je juist weg moet blijven."

Wieffer heeft dit nu automatismes verwerkt. "Dat is nu veel meer in geprogrammeerd en kan je je hele carrière gebruiken. Toen ik van Excelsior kwam deed ik eigenlijk maar wat. Toen dacht van hier kan ik wel lopen, en daar op zich ook wel. Soms was het goed, soms ook helemaal niet. Dat soort kleine dingetjes... Het heeft heel erg bijgedragen aan de ontwikkeling en hij heeft mij de kans gegeven om bij Feyenoord te spelen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties