Matthijs de Ligt beseft: "Dat was achteraf een dure opmerking"

Matthijs de Ligt
Matthijs de Ligt Foto: © Pro Shots

Matthijs de Ligt is weer teruggekeerd in de selectie van het Nederlands elftal, nadat hij was geveld door het virus wat rondging bij Oranje. De verdediger snakt naar een nieuwe start onder Ronald Koeman, nadat hij bij Louis van Gaal niet echt in de plannen voor kwam.

De Ligt is blij met de terugkeer van Ronald Koeman. "Ik ken hem al uit zijn eerste periode. Daarin heb ik vaak gespeeld en heeft hij me veel vertrouwen gegeven. Daardoor heb ik een goed gevoel bij hem", vertelt De Ligt aan De Telegraaf, die ook tevreden is met de terugkeer naar 4-3-3. "Dat is het systeem waarin ik ben opgegroeid en waarin ik bij Ajax heb gespeeld. En bij Bayern München spelen we soms met drie en soms met vier verdedigers. Ik kan in beide systemen goed uit de voeten, maar ik denk dat 1-4-3-3 wel het beste bij me past."

Na de gewonnen openingswedstrijd op het WK tegen Senegal stelde De Ligt dat Jurriën Timber wellicht beter in het systeem paste. Daarna speelde de verdediger nog maar één minuut op het WK. "Dat was achteraf een dure opmerking. Maar spijt? Ik zou het nu wel anders doen, denk ik. Het was in het heetst van de strijd en recht uit het hart, maar het kwam vooral omdat ik mentaal op een andere plek was dan ik nu ben. Het was een andere trainer met een andere speelstijl. Alles was gewoon een beetje anders, want vanuit die bondscoach (Van Gaal, red.) heb ik altijd wel wat minder vertrouwen gevoeld", is De Ligt openhartig.

De verdediger laat weten geen echte voorkeur te hebben voor links of rechts centraal. "Bij Ajax heb ik aan de rechterkant gespeeld en bij Juventus een tijd op links, waar het iets minder ging. Maar dit seizoen bij Bayern stond ik alleen aan de linkerkant. Ik durf nu wel te zeggen dat ik het allebei kan. Maar als je me twintig wedstrijden links centraal en twintig wedstrijden rechts centraal laat spelen, denk ik dat ik liever op rechts speel. In de eerste periode onder Koeman en ook daarna stond Virgil aan de linkerkant en ik op rechts. Ik denk dat het wel duidelijk is hoe het staat als we allebei mogen starten", sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
8th ranked
18:45
FC Twente
do
1/06
FC Utrecht
21:00
Sparta Rotterdam
zo
4/06
FC Twente
14:30
8th ranked
zo
4/06
Sparta Rotterdam
18:00
FC Utrecht
do
8/06
Winner Semi-final 1
20:00
Winner Semi-final 2
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand