Mazraoui en Ziyech niet terug als international: "Geen andere keuze"

Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech leken zich te mogen opmaken voor rentree bij het nationale elftal van Marokko. Beide spelers hebben echter zelf aangegeven hier geen gehoor aan te geven.

"Na alles wat er is gezegd, had ik onlangs nog steeds het fatsoen om te praten over de situatie van de afgelopen jaren", begint Mazraoui zijn statement over de oproep voor Marokko. "Dat deed ik uit liefde voor de supporters en mijn land Marokko." "Helaas had de coach geen tijd voor een ontmoeting om over de situatie te praten", vervolgt Mazraoui. "Om met de coach in gesprek te gaan en de misverstanden rondom mijn persoon uit de wereld te helpen, is voor mij van het grootste belang. Niet alleen als professioneel atleet, maar ook als mens." Dit is dan ook de reden dat Mazraoui niet terugkeert. "Met pijn in mijn hart heb ik dat besluit genomen. Ik wens het team alle goeds."

View this post on Instagram A post shared by Noussair Mazraoui (@nousmaz97)

Dat geldt ook voor Ziyech. "Ik hou van mijn land en spelen voor het Marokkaanse nationale elftal, dus het is met grote droefheid dat ik moet aankondigen dat ik niet zal terugkeren. Het spijt me voor de supporters. Dit was geen makkelijke beslissing, maar helaas heb ik het gevoel dat ik geen andere keuze heb. Ik hoorde het nieuws over de voorselectie op hetzelfde moment als iedereen, dus ik geef deze verklaring om ervoor te zorgen dat je de waarheid rechtstreeks van mij hoort."

View this post on Instagram A post shared by Hakim Ziyech (@hziyech)

Lees meer: