Mazraoui: "Hij wilde me dwingen om te drinken, dat slaat nergens op"

Noussair Mazraoui is ingegaan op de reden van zijn afwezigheid bij het nationale elftal van Marokko. De bondscoach, Vahid Halilhodzic, doet al enige tijd geen beroep meer op de rechtsback van Ajax.

"Vorig jaar was er een akkefietje", zegt de verdediger in het programma Bij Andy in de auto. "Het was in de coronaperiode. Ajax liet me niet gaan, maar Marokko wilde dat ik kwam omdat ze alles goed hadden geregeld. Ze zeiden dat ik moest komen. Ze hadden Ajax zelfs een brief en mail gestuurd. Als je niet op komt dagen, kunnen ze je schorsen. Uiteindelijk zei Ajax na drie of vier dagen: ga maar. Ik was dus drie of vier dagen te laat."

Mazraoui vervolgt: "Ik ging trainen, het was warm en dus hadden we om de vijf minuten een drinkpauze. Ik had op een gegeven moment geen dorst meer en ging dus niet drinken. Toen kwam de bondscoach en hij zei: je moet drinken. Ik zei heel netjes: ik heb geen dorst, coach. Hij wilde me dwingen om te drinken, dat slaat nergens op. Het ging van netjes naar steeds agressiever."

Romain Saïss, aanvoerder van Marokko, probeerde de situatie te sussen. "Hij gooide een waterflesje naar me toe. Ik pakte de waterfles op, gooide een beetje water op de grond, deed hem weer dicht en gooide hem weg. De trainer stuurde mij naar binnen en dat was het begin van dit gezeik."

Mazraoui had daarna een gesprek met de bondscoach. "Ik was boos, hij was boos en ik zei: ik ben gekomen na drie, vier dagen en dan stuur je me tijdens de eerste training weg. Wat doe ik hier dan? Daarna hadden we het uitgesproken, voor mijn gevoel. Blijkbaar zat het hem nog dwars, want vanaf dat moment werd ik nog één keer opgeroepen en daarna niet meer."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 3 dec. 2021, 20:00
Eredivisie
FC Groningen -
-
PEC Zwolle -
za 4 dec. 2021, 16:30
Eredivisie
PSV -
-
FC Utrecht -
za 4 dec. 2021, 18:45
Eredivisie
SC Cambuur -
-
Vitesse -
za 4 dec. 2021, 21:00
Eredivisie
Heracles Almelo -
-
SC Heerenveen -
zo 5 dec. 2021, 12:15
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 15 46 36
2 Feyenoord 14 19 32
3 PSV 14 13 31
4 FC Utrecht 14 13 26
5 SC Cambuur 14 -3 24
Bekijk de hele stand